صفحه اصلی > مديريت نظارت بر دارو > كميته تجويز منطقي دارو > كميته تجويز و مصرف منطقي دارو(RUD)
 |
كميته تجويز و مصرف منطقي دارو(RUD) |
 |
کمیته استانی تجویز و مصرف منطقی دارو
امروزه همگام با رشد و توسعه روزافزون داروها و توليد داروهاي جديد، مشكلات و پيچيدگي هاي مربوط به تجويز داروها شامل تداخلات دارويي، عوارض جانبي، هزينه داروها، محدوديت هاي بيمه ها، وجود بازار سياه دارويي و تجويز غير منطقي دارو نيز گسترش يافته است. در کشور ما نيز در حالي كه نرخ متوسط رشد جمعيت كشور طي سالهاي گذشته حدود 5/1 درصد بوده است، مصرف دارو طي اين سالها بيش از 10 درصد رشد داشته است. تجويز دارو براي بيمار تحت تاثير عوامل متعددي شامل پزشك ، ارتباطات متقابل پزشك و داروساز و بيمار، بستر اجتماعي حاكم بر محيط و منطقه، قيمت دارو و شرايط اقتصادي بيمار، قوانين بيمه ها و ... قرار دارد. لذا اجراي هر برنامه اي براي منطقي نمودن تجويز و مصرف دارو بايد شامل مجموعه فعاليت هاي به هم پيوسته اي باشد كه تمامي عوامل موثر را شامل گردد. در اين راستا كميته كشوري تجويز و مصرف منطقي دارو و كميته هاي واقع در دانشگاههاي علوم پزشكي در سال 1375 با عنوان "کميته بررسي نسخ و خدمات پزشكي" با دستورالعمل وزير وقت در محل معاونت هاي درمان و دارو تشكيل گرديد. كميتههاي بررسي نسخ که در ابتدا با هدف پايش نسخ پزشكان عمومي فعاليت خود را آغاز نموده بودند، با گسترش فعاليت هاي آموزشي و پژوهشي خود. از سال 1379 به "كميته كشوري تجويز و مصرف منطقي دارو" تغيير نام دادند.
ارتقاء و گسترش فرهنگ تجويز و مصرف منطقي دارو در گروه پزشکي و مردم جامعه، به جهت کمک به بهبود و ارتقا سطح سلامت جامعه و کاهش اتلاف منابع و سرمايه هاي اجتماعي با انجام فعاليتهاي آموزشي، پژوهشي، فرهنگي و اجرايي. حفظ کرامت، شأن و موقعيت گروه پزشکي، تلاش در جهت افزايش اعتماد و احترام متقابل ميان گروه پزشکي، بيماران و فراهم کنندگان دارو و توانمند سازي مردم جامعه در زمينه مصرف دارو، ارزش هاي حاکم بر فعاليت اين کميته مي باشد.
این کمیته از طریق بررسی نسخ پزشکان و ارسال فیدبک به ایشان، برگزاری کارگاه ها و سمینارهای آموزشی ویژه کادر پزشکی، برگزاری برنامه های آموزشی ویژه عموم مردم و ... در جهت دستیابی به اهداف خود گام بر می دارد.
گزارش جامع استاني سال 87
قيمت جديد داروها را مي توانيد از فايل زير مشاهده نماييد:
|
|