دكتر علي حشمتي :مدير آزمايشگاه؛ داراي مدرك دكتري تخصصي بهداشت و كنترل مواد غذايي و با سوابق عضو هيئت علمي گروه تغذيه دانشكده پزشكي، كارشناس مواد غذايي، آشاميدني وبهداشتي، كارشناس مسئول آزمايشگاه كنترل مواد غذايي و آشاميدني و بهداشتي، عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي همدان
معرفي آزمايشگاه
آزمايشگاه كنترل مواد خوراكي , آشاميدني , آرايشي و بهداشتي استان همدان در سال 1358 تاسيس شد . در سال 1385 بعنوان آزمايشگاه سطح دو رتبه بندي شده است . اين آزمايشگاه داراي بخش هاي شيمي , ميكروبشناسي , سم شناسي , آرايشي و بهداشتي مي باشد كه با تعداد 12 پرسنل رسمي و پيماني و قراردادي در مقاطع فوق ليسانس ,ليسانس و فوق ديپلم در رشته هاي صنايع غذايي , تغذيه ,سم شناسي و شيمي زير نظر معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي همدان در زمينه كنترل مواد خوراكي ,آشاميدني وآرايشي بهداشتي از زمان توليد تا عرضه بر اساس استانداردهاي موجود فعاليت دارد.
فعاليتهاي آزمايشگاه :
الف ) فعاليتهاي اجرايي:
- كنترل نمونه هاي مواد غذايي و آرايشي و بهداشتي واحدهاي توليدي و سطح عرضه استان همدان كه داراي پروانه ساخت يا كد بهداشتي باشند و توسط كارشناسان اداره نظارت بر مواد غذايي و شبكه بهداشت شهرستانها به آزمايشگاه ارسال شود .
- كنترل نمونه هاي مواد خوراكي, آشاميدني وآرايشي بهداشتي در مراكز عرضه مواد غذايي كه بوسيله كارشناسان بهداشت محيط نمونه برداري و به آزمايشگاه ارسال مي شود.
- انجام آزمايشات مربوط به نمونه هايي كه شاكيان خصوصي داشته و يا به درخواست شخصي به آزمايشگاه ارسال ميشود.
- بازديد از آزمايشگاههاي واحدهاي توليدي در سطح استان و نظارت بر فعاليتهاي مسئولين فني آزمايشگاههاي آن واحدها
- انجام آزمايشات مربوط به نمونه هاي مشكوك وارداتي از گمرك استان
- انجام آزمايشات مربوط به نمونه هاي مشكوك ارسالي از نيروي انتظامي
ب ) فعاليتهاي آموزشي:
- برگزاري كارگاههاي آموزشي بصورت ماهيانه جهت اموزش كارشناسان نظارت بر مواد غذايي و مسئولين فني واحدهاي توليدي استان
- آموزش مسئولين فني و كارشناسان آزمايشگاههاي كنترل كيفي
- آموزش دانشجويان رشته هاي صنايع غذايي و تغذيه در دوره هاي كارآموزي
ج ) فعاليتهاي پژوهشي:
- ارائه مقالات و پوسترهاي تحقيقاتي
- شركت در همايش ها و سمينارهاي علمي
- انجام فعاليتهاي پژوهشي در قالب پروژه ها و طرحهاي تحقيقاتي
معرفي بخش ها:
الف ) بخش شيمي:
محصولات مورد آزمون : كليه مواد خوراكي و آشاميدني
آزمايشات انجام شده :
- آزمون مربوط به غلات و فراورده هاي آردي
- آزمون مربوط به لبنيات
- آزمون مربوط به فراورده هاي گوشتي
- آزمون مربوط به روغن ها
- آزمون مربوط به كمپوت و كنسرو ها
- آزمون مربوط به رنگ و افزودنيها و نگهدارنده ها
- آزمون مربوط به فراورده هاي قنادي
- آزمون مربوط به آشاميدني و عرقيات
در اين بخش 7 پرسنل رسمي ، پيماني ، قراردادي و طرح در رشته هاي صنايع غذايي ، تغذيه ، شيمي وسم شناسي مشغول به كار مي باشند.
ب ) بخش سم شناسي و آناليز دستگاهي:
محصولات مورد آزمون :
آرد – پسته – برنج – چاي – لواشك – آبليمو- آب آشاميدني – روغن ها
آزمون ها ي انجام شده :
- اندازه گيري فلزات سنگين ( آهن – مس – سرب- كادميوم)
- آناليز آفلاتوكسين ها در مواد غذايي
- تشخيص اسيدهاي چرب
- اندازه گيري آنيون ها و كاتيونها در آب اشاميدني و آبليمو
ج ) بخش آرايشي و بهداشتي:
محصولات مورد آزمون :
انواع شامپو – مايعات شوينده و پاك كننده – كرم ها – ژل – دستمال كاغذي – انواع پوشك
آزمون هاي انجام شده :
- بررسي ويژگيهاي فيزيكوشيميايي
- اندازه گيري ماده اكتيو
- اندازه گيري سود آزاد
- اندازه گيري كلر فعال
- اندازه گيري اسيديته
- اندازه گيري ويسكوزيته
د ) بخش ميكروبشناسي :
محصولات مورد آزمون :
كليه مواد خوراكي , آشاميدني , آرايشي و بهداشتي
وظايف بخش ميكروبشناسي
- تحويل نمونه و ثبت در دفتر بخش
- بررسي هاي لازم جهت آزمايشات حاصل از آن
- تهيه مواد , محلولها , محيط كشت و معرفهاي لازم و استاندارد نمودن آنها
- پيش بيني مواد و تجهيزات مورد نياز و ضروري براي انجام كار
- بررسي و تنظيم گزارش نتايج حاصل از انجام آزمايشات و تهيه پاسخ
|