صاحب الزمان مهدي موعود(عج) مي فرمايند: من مهدي هستم، منم قيام گرزمان، منم آنكه زمين را آكنده از عدل مي سازد آنچنان كه از ستم پر شده بود."بحار الانوار.ج52.ص2"
چهارشنبه ٠٥ شهريور ١٣٩٣
صفحه اصلي > مديريت آزمايشگاه > معرفي آزمايشگاه 
معرفي آزمايشگاه
دكتر علي حشمتي :مدير آزمايشگاه داراي مدرك دكتري تخصصي بهداشت و كنترل مواد غذايي وبا سوابق عضو هيئت علمي گروه تغذيهدانشكده پزشكي، كارشناس مواد غذايي،آشاميدني وبهداشتي، كارشناس مسئول آزمايشگاه كنترل مواد غذايي و آشاميدني و بهداشتي، عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي همدان
  • معرفي آزمايشگاه 

آزمايشگاه كنترل مواد خوراكي , آشاميدني , آرايشي و بهداشتي استان همدان در سال 1358 تاسيس شد . در سال 1385 بعنوان آزمايشگاه سطح دو رتبه بندي شده است . اين آزمايشگاه داراي بخش هاي شيمي , ميكروبشناسي , سم شناسي , آرايشي و بهداشتي مي باشد كه با تعداد 12 پرسنل رسمي و پيماني و قراردادي در مقاطع فوق ليسانس , ليسانس و فوق ديپلم در رشته هاي صنايع غذايي , تغذيه ,سم شناسي و شيمي زير نظر معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي همدان در زمينه كنترل مواد خوراكي ,آشاميدني وآرايشي بهداشتي از زمان توليد تا عرضه بر اساس استانداردهاي موجود فعاليت دارد.

 

فعاليتهاي آزمايشگاه :

الف )  فعاليتهاي اجرايي:

-  كنترل نمونه هاي مواد غذايي و آرايشي و بهداشتي واحدهاي توليدي و سطح عرضه استان همدان كه داراي پروانه ساخت يا كد بهداشتي باشند و توسط كارشناسان اداره نظارت بر مواد غذايي و شبكه بهداشت شهرستانها به آزمايشگاه ارسال شود .

-  كنترل نمونه هاي مواد خوراكي, آشاميدني وآرايشي  بهداشتي در مراكز عرضه مواد غذايي كه بوسيله كارشناسان بهداشت محيط نمونه برداري و به آزمايشگاه ارسال مي شود.

-  انجام آزمايشات مربوط به نمونه هايي كه شاكيان خصوصي داشته و يا به درخواست شخصي به آزمايشگاه ارسال ميشود.

-  بازديد از آزمايشگاههاي واحدهاي توليدي در سطح استان و نظارت بر فعاليتهاي مسئولين فني آزمايشگاههاي آن واحدها

-  انجام آزمايشات مربوط به نمونه هاي مشكوك وارداتي از گمرك استان

-  انجام آزمايشات مربوط به نمونه هاي مشكوك ارسالي از نيروي انتظامي

  

ب ) فعاليتهاي آموزشي:

-  برگزاري كارگاههاي آموزشي بصورت ماهيانه جهت اموزش كارشناسان نظارت بر مواد غذايي و مسئولين فني واحدهاي توليدي استان

-  آموزش مسئولين فني و كارشناسان آزمايشگاههاي كنترل كيفي

-  آموزش دانشجويان رشته هاي صنايع غذايي و تغذيه در دوره هاي كارآموزي

 

ج ) فعاليتهاي پژوهشي:

-  ارائه مقالات و پوسترهاي تحقيقاتي

-  شركت در همايش ها و سمينارهاي علمي

-  انجام فعاليتهاي پژوهشي در قالب پروژه ها و طرحهاي تحقيقاتي

 

معرفي بخش ها:

الف ) بخش شيمي:

محصولات مورد آزمون :  كليه مواد خوراكي و آشاميدني

آزمايشات انجام شده :  

- آزمون مربوط به غلات و فراورده هاي آردي

- آزمون مربوط به لبنيات

- آزمون مربوط به فراورده هاي گوشتي

- آزمون مربوط به روغن ها

- آزمون مربوط به كمپوت و كنسرو ها

- آزمون مربوط به رنگ و افزودنيها  و نگهدارنده ها

- آزمون مربوط به فراورده هاي قنادي

- آزمون مربوط به آشاميدني و عرقيات

در اين بخش 7 پرسنل رسمي ، پيماني ، قراردادي و طرح در رشته هاي صنايع غذايي ، تغذيه ، شيمي وسم شناسي مشغول به كار مي باشند.

 

 ب ) بخش سم شناسي و آناليز دستگاهي:

محصولات مورد آزمون :

آرد پسته برنج چاي لواشك آبليمو- آب آشاميدني روغن ها

 

آزمون ها ي انجام شده :

- اندازه گيري فلزات سنگين ( آهن مس سرب- كادميوم)

- آناليز آفلاتوكسين ها در مواد غذايي

- تشخيص اسيدهاي چرب

- اندازه گيري آنيون ها و كاتيونها در آب اشاميدني و آبليمو

 

ج ) بخش آرايشي و بهداشتي:

محصولات مورد آزمون :

انواع شامپو مايعات شوينده و پاك كننده كرم ها ژل دستمال كاغذي انواع پوشك

 

آزمون هاي انجام شده :

- بررسي ويژگيهاي فيزيكوشيميايي

- اندازه گيري ماده اكتيو

- اندازه گيري سود آزاد

- اندازه گيري كلر فعال

- اندازه گيري اسيديته

- اندازه گيري ويسكوزيته

 

د ) بخش ميكروبشناسي :

محصولات مورد آزمون :

كليه مواد خوراكي , آشاميدني , آرايشي و بهداشتي

 

وظايف بخش ميكروبشناسي

- تحويل نمونه و  ثبت در دفتر بخش

- بررسي هاي لازم جهت آزمايشات حاصل از آن

- تهيه مواد , محلولها , محيط كشت و معرفهاي لازم و استاندارد نمودن آنها

- پيش بيني مواد و تجهيزات مورد نياز و ضروري براي انجام كار

- بررسي و تنظيم گزارش نتايج حاصل از انجام آزمايشات و تهيه پاسخ