زبان EN AR
+
اندازه قلم
-
رنگ
دانشگاه علوم پزشکی همدان
زبان FA EN AR

آموزش های غذایی در راستای تغذیه سالم برای کودکان

  • هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده به علامت سیب (پروانه بهداشتی ساخت)، نشانگر رنگی تغذیه ای برای محصولات ایرانی و برچسب اصالت و سلامت برای محصولات خارجی توجه نمائید.
  • از خرید نوشیدنی های محلی مانند آب زرشک، آب آلبالو و لواشک و همچنین شیر و پنیر فله و بدون پروانه ساخت به علت امکان احتمال آلودگی های میکروبی و شیمیایی خودداری کنید.
  • به کودکان آموزش های لازم درباره ی اینکه قبل از مصرف هرگونه ماده غذایی دست های خود را با آب و صابون شستشو داده و یا با الکل ضدعفونی نمایند، داده شود.
  • سبزی ها و میوه های رنگی درسبد تغذیه ای کودکان و سایر افراد خانواده قرار گیرد.
  • برای افزایش مصرف میوه ها و سبزی ها برای کودکان از برش ها با اشکال متفاوت و جذاب استفاده شود.
  • به منظور کاهش مصرف سس های مختلف، از چاشنی هایی مانند آبلیموی طبیعی، سرکه، آب نارنج طبیعی و ادویه هایی مانند گلپر، دارچین و زیره برای افزایش طعم محصولات غذایی استفاده شود.
  • برای حفظ کیفیت و تازگی میوه های برش خورده مانند سیب و موز از چند قطره آبلیمو استفاده شود و بعد از برش در ظرف دربسته نگهداری گردد.
  • برای جذابیت بیشتر و تشویق کودکان به مصرف غذای سالم، بشقاب غذای کودکان تزئین شود. همچنین هنگام مصرف، غذا های نا آشنا را با غذاهای آشنا و معمول ترکیب نمائید.
  • از سبزیجات رنگی میتوان برای تهیه عصاره سبزیجات جهت افزودن به انواع غذاها استفاده کرد.
  • برای تشویق بچه ها به مصرف سبزیجات،  با استفاده از بذرهای فلفل یا گوجه باغچه های خانگی یا باغچه های داخل گلدان تهیه گردد و ترجیحأ کودکان از آنها مراقبت کنند.
  • به  منظور جلوگیری از اسراف مواد غذایی، به کودکان آموزش داده شود  که غذا در سهم و اندازه کوچک مصرف گردد و تا زمانی که غذا را به طور کامل مصرف نکرده اند؛ از کشیدن مجدد غذا در بشقاب خودداری کنند.
    • انتخاب مواد غذایی با محتوای چربی، قند و نمک پایین که به رنگ سبز در جدول نشانگر رنگی نمایش داده می شود، انتخاب سالمتری است.
  • کودکان را در آشپزخانه و در تهیه غذاها مشارکت  داده و مقیاس های اندازه گیری به آنها آموزش داده شود. وقتی کودکان با مقیاس های اندازه گیری آشنا باشند؛ راحت تر می توانند مقدار غذای مصرفی خود را تشخیص دهند.
  • قبل از خرید مواد غذایی، جهت انتخاب سالمتر به کودکان روش انتخاب صحیح مواد غذایی از نظر توجه به نشان سیب(پروانه بهداشتی ساخت)، برچسب اصالت و سلامت محصول و نشانگر رنگی تغذیه ای آموزش های لازم داده شود.
  • برای اینکه کودکان از خرید مواد غذایی با ارزش تغذیه ای پایین اجتناب کنند؛ قبل از رفتن به خرید، با همراهی آنها لیست خرید تهیه گردد. این کار موجب می شود که والدین از ترجیحات غذایی کودکان اطلاع  یافته و از عوارض غذاهای آسیب رسان به سلامت، آنها را آگاه کنند یا جایگزین های مناسب را به آنها پیشنهاد دهند.

 

نشانی: 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 42
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 191882
تعداد کاربران بر خط 0