زبان EN AR
+
اندازه قلم
-
رنگ
دانشگاه علوم پزشکی همدان
زبان FA EN AR
  • تاریخ انتشار : 1405/07/21 - 08:51
  • تعداد بازدید : 27
  • تعداد بازدیدکنندگان خبر : 27
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
پنجمین جلسه از کمیسیون تخصصی سلامت:

تجویز مکمل های ورزشی لزوما باید زیر نظر افراد مختخصص انجام شود

پنجمین جلسه از کمیسیون تخصصی سلامت و تغذیه ذیل کارگروه سلامت و امنیت غذایی،با حضوردکتر کلوندی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان،دکتر امیر بهاری فر سرپرست معاونت غذا و دارو، رضا تابش مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری همدان، دکتر حبیب معصومی رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استانداری ، مهندس حجت اله کمکی مدیر نظارت بر غذا و فرآورده های خوراکی،آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی و نمایندگان دستگاه‌ها و سازمان‌های عضو کمیسیون، در سالن جلسات دفتر ریاست دانشگاه برگزار شد.

4

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان، دکتر غلامرضا کلوندی در این نشست با اشاره به اینکه نظام سلامت به تنهایی نمی‌تواند همه مؤلفه‌های مؤثر بر سلامت جامعه را مدیریت کند، اظهار کرد: برآوردها نشان می‌دهد حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از مؤلفه‌های سلامت در اختیار مستقیم حوزه بهداشت است و ۷۵ تا ۸۰ درصد دیگر به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم با وظایف و عملکرد سایر دستگاه‌های دولتی و غیردولتی ارتباط دارد،بنابراین اگر قرار است نظام سلامت بتواند پاسخگوی نیازهای جامعه باشد، سایر دستگاه‌ها و حتی سازمان‌های مردم‌نهاد نیز باید در این مسیر نقش خود را به‌درستی ایفا کنند.

دکتر امیر بهاری‌فر سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان، دراین جلسه به گستردگی حوزه نظارت برداروخانه‌ها، عطاری‌ها، باشگاه‌های بدنسازی و شرکت‌های توزیعی اشاره کردندوکمبود نیروی انسانی را یکی از چالش‌های مهم حوزه نظارت بر فرآورده‌های سلامت‌محور دانستند.

 وی براهمیت مصرف منطقی مکمل‌های غذایی و ورزشی تأکید کرد و گفت: بخش مهمی از آسیب‌های احتمالی این فرآورده‌ها ناشی از مصرف غیرمنطقی و تجویز توسط افراد غیر متخصص و در برخی موارد عرضه فرآورده‌های فاقد مجوز است.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه گفت: باشگاههای ورزشی و مربیان در باشگاهها نمیتوانند برای ورزشکاران مکمل های ورزشی را تجویز نمایند و همچنین ورزشکاران باید آگاهی لازم در خصوص مکان تهیه مکمل های ورزشی را داشته باشند و بدانند که داروخانه ها تنها محل مجاز فروش مکمل های ورزشی است.

دکتر بهاری فر در بخش دیگری از سخنان خود افزود: لازم است معاونت غذا و دارو در صدور مجوز باشگاههای ورزشی نقش داشته باشد تا دوره های آموزشی لازم را برای موسسین و مربیان باشگاههای ورزشی برگزار نماید و همچنین ورزش و جوانان نظارت های خود را به صورت گشت مشترک با معاونت غذا و دارو برگزار نمایند.

در ادامه جلسه مهندس حجت اله کمکی مدیر نظارت بر غذا و فرآورده های خوراکی،آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی  نیز موضوع سلامت و کیفیت روغن‌های خوراکی، کاهش اسیدهای چرب ترانس در فرآورده‌های غذایی، نظارت بر محصولات عرضه‌شده در بازار واهمیت توجه مردم به نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای را مورد بحث قرار دادند و در این زمینه مطالبی را ارائه کردند.

تأکید بر نقش دستگاه‌ها در اجرای سند سلامت و امنیت غذایی

در ادامه این نشست، دکتر حبیب معصومی رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استانداری همدان، با تشریح جایگاه کمیسیون سلامت و تغذیه، اظهار کرد: این کمیسیون ذیل سند ۱۰ ساله سلامت و امنیت غذایی تشکیل شده و برای اجرای این سند در سطح ملی و استانی، کمیسیون‌های تخصصی مختلفی پیش‌بینی شده است که مسئولیت کمیسیون سلامت و تغذیه بر عهده دانشگاه علوم پزشکی قرار دارد.

وی با اشاره به وجود تکالیف متعدد برای دستگاه‌های مختلف در این سند، بر ضرورت مشارکت همه دستگاه‌های مسئول در اجرای مصوبات تأکید کرد.

  • گروه خبری : معاونت غذا و دارو,اخبار روابط عمومی,اطلاعيه,اطلاعیه
  • کد خبر : 168526
کلمات کلیدی
زهرا لعلیان
خبرنگار

زهرا لعلیان

تصاویر

2 3 1 5

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

نشانی: 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 1014
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 684839
تعداد کاربران بر خط 2