زبان EN AR
+
اندازه قلم
-
رنگ
دانشگاه علوم پزشکی همدان
زبان FA EN AR
  • تاریخ انتشار : 1401/06/27 - 09:48
  • تعداد بازدید : 169
  • تعداد بازدیدکنندگان خبر : 32
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا:

طرح تحول نظام سلامت نیازمند بازنگری است

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا با اشاره به مشکلات و مسائلی که پیرامون طرح تحول نظام سلامت مطرح می‌شود گفت: طرح تحول نظام سلامت نیازمند بازنگری است.


به گزارش  روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا، به نقل از پایگاه خبری وب‌دا در همدان، دکتر رشید حیدری‌مقدم در نشست مشترک اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با رؤسای دانشگاه علوم پزشکی کلان منطقه3 آمایشی کشور اظهار داشت: چالش‌های کلان منطقه ۳ کشور با اغلب چالش‌های کشور یکسان است و انتظار می‌رود متولیان بهداشت و درمان کشور اشراف کاملی بر موضوعات داشته و این موضوعات را در تصمیم‌سازی‌ها مدنظر قرار دهند.


وی با بیان اینکه طرح تحول نظام سلامت با تمام مشکلات موجود از مهمترین اتفاقات کشور بود عنوان کرد: حدود ۵۰۰پروژه عمرانی طی اجرای طرح تحول سلامت در استان به بهره‌برداری رسید که تا ۳۰ سال آتی با همین ضریب رشد جمعیت نیازی به فضای عمرانی بیشتر در این حوزه نخواهیم داشت.


سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا بازبینی جدی کلیه بسته‌های طرح تحول سلامت را به‌عنوان اولین دغدغه در حوزه بهداشت و درمان برشمرد و افزود: عدم رشد مناسب اعتبار مصوب عمومی متناسب با افزایش احکام کارگزینی و همچنین عدم تخصیص ۱۰۰درصد اعتبار مصوب از منابع عموم دولت به دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر بویژه در تخصیص ماه‌های سال ۱۳۹۸ از دیگر مسائلی است که انتظار می‌رود مورد توجه قرار گیرد.


وی ضمن اشاره به لزوم توجه به کسر ۳درصد توسعه متوازن از درآمد اختصاصی و اعتبار جاری دانشگاه‌ها و عدم تخصیص به پروژه‌های بهداشتی و درمانی در مناطق محروم را از مطالبات مهم دانشگاه‌های علوم پزشکی عنوان کرد و گفت: عدم تخصیص کامل پاداش پایان خدمت بازنشستگان دانشگاه‌ها از سال ۹۶ تاکنون و  ۴۲۰۰ پست سازمانی بلاتصدی در دانشگاه نیز از جمله همین دغدغه‌هاست.


**عدم پرداخت مطالبات دانشگاه‌ها از سوی سازمان‌های بیمه‌گر، دغدغه‌ای جدی 


دکتر حیدری‌مقدم بیان کرد: عدم پرداخت یا تأخیرهای طولانی در پرداخت مطالبات دانشگاه توسط سازمان تامین اجتماعی و عدم پایبندی کامل سازمان‌های بیمه‌گر به تعهداتشان یکی دیگر از دغدغه‌های مهم اغلب دانشگاه‌های علوم پزشکی است که باید تدابیری برای آن منظور شود.


وی از عدم رشد متناسب بودجه بخش سلامت با وظایف و تکالیف محوله در قانون خبر داد و تبیین کرد: مسائلی مثل هزینه تأمین غذای دانشجویان که ۲۰۰ درصد رشد داشته‌است متناسب با ضریب رشد اعتبارات نیست.


سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا ادامه داد: حدود 60 درصد جمعیت استان همدان در سال ۲۰۳۰ در شرایط سالمندی قرار دارند بنابراین از همین امروز باید به فکر مدیریت هزینه‌ها و اعتبارات در بخش‌های مختلف به‌ویژه حوزه بهداشت باشیم تا کاهش هزینه‌های درمان را در سنین سالمندی این جمعیت رقم بزنیم.


وی خواستار تخصیص صد درصدی اعتبار مصوب منابع عمومی دولت به دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر بویژه در تخصیص ۶ماهه اول سال ۱۳۹۸ شد و افزود: برنامه جامع نظام الکترونیک سلامت و پزشک خانواده از هزینه‌های سربار در بخش درمان می‌کاهد و ما از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تقاضا داریم توجه به این دو موضوع مهم را در رأس قرار دهد


**راه‌اندازی کمپین فشارخون از اتفاقات مهم حوزه پیشگیری و کاهش هزینه‌های بخش درمان 


دکتر حیدری‌مقدم با اشاره به اینکه یکی از اتفاقات مهم در حوزه پیشگیری راه‌اندازی کمپین ملی فشارخون بود خاطرنشان کرد: در استان همدان ۱۰۰ درصد جمعیت روستایی و ۷۵ درصد جمعیت شهری در این راستا مورد پایش قرار گرفتند و این اقدام ساده اما مؤثر می‌تواند یکی از علل مهم کاهش هزینه‌های درمان در بیماری‌های وابسته به فشارخون بالا واقع شود


وی همچنین با اشاره به تدوین برنامه جامع سلامت تا سال 2030 تأکید کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی باید در رأس مسائل بهداشت و درمان هر استان باشند به‌عنوان مثال کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان یکی از موقعیت‌هایی است که مستقیما با رسالت وزارت بهداشت در ارتباط است اما متولی برپایی و اجرای آن استانداری است که بهتر است مجلس در این موضوع ورود کرده و مسئولیت این حوزه‌ها را رأسا بر دوش دانشگاه‌های هر استان قرار دهد.


**بهداشت و درمان در ایام اربعین، نیازمند نگاه ویژه است


دکتر محمودرضا مرادی رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز در این نشست با اشاره به نقش دانشگاه‌های علوم پزشکی منطقه غرب کشور در ایام اربعین اظهار داشت: سالانه چند میلیون نفر زائر به قصد زیارت عتبات عالیات در ایام اربعین حسینی از مرزهای غربی کشور عبور می‌کنند و دانشگاه‌های منطقه غرب کشور در مسائل بهداشتی و درمانی این حماسه بزرگ نقشی برجسته و مهم دارند با این حال هنوز منابع مشخصی برای این موقعیت ویژه تعریف نشده‌است.


وی در ادامه ضمن تأیید و تکرار دغدغه مطالبه بستانکاری از سازمان‌های بیمه‌گر تبیین کرد: پاداش بازنشستگی نیز از دیگر مطالباتی است که از سال ۹۷ در اغلب دانشگاه‌ها پرداخت نشده و به دغدغه‌ای جدی تبدیل شده‌است همچنین مسأله طرح‌های عمرانی که غالبا در سال 96 عقد قرارداد شده‌اند نیز به یکی از معضلات اعتبارات در دانشگاه‌ها مبدل شده‌ زیرا اغلب پیمانکاران طرح‌ها به‌دلیل تورم پیش آمده به لغو قرارداد روی آورده‌اند


دکتر وحید یوسفی‌نژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز به موضوع سرانه بهداشت به‌عنوان یکی از دغدغه‌های مهم اشاره و بیان کرد: مسأله سرانه‌ها به‌خصوص سرانه بهداشت معضل بزرگ ماست که بخشی از طریق وزارت بهداشت و بخشی دیگر توسط بیمه سلامت تامین می‌شود اما در دانشگاه کردستان کسری قابل توجهی در این زمینه وجود دارد.


وی همچنین با اظهار به این امر که در منطقه عملیاتی غرب کشور پرداخت حقوق یکی از دغدغه‌هاست که باید به آن پرداخته شود گفت: بسیاری از شرکت‌های طرف قرارداد دانشگا‌ه‌ها با پرداخت نقدی کار می‌کنند و این به دغدغه دیگری در تأمین دارو و تجهیزات تبدیل شده‌است.


دکتر بهنام‌رضا مخصوصی سرپرست دانشکده علوم پزشکی اسدآباد نیز به کمبود نیروی انسانی در سطوح تخصصی و غیرتخصصی اشاره و عنوان کرد: نیروی شرکتی در این زمینه از دیگر مشکلات دانشگاه‌هاست که عدم رضایت مستخدم و کارفرما را دارد زیرا رابطه استخدامی تعریف شده‌ای برای این افراد وجود ندارد.


وی همچنین با بیان اینکه در طرح تحول سلامت، کاهش فرانشیز داشته‌ایم اما این موضوع کم کم در برخی موارد به کاهش سطح خدمات منجر شده‌است گفت: طی سال‌های اخیر مطالبات بیمه‌ای بسیار افزایش یافته که اگر به آن رسیدگی نشود منجر به نارضایتی و کاهش انگیزه خواهد شد و این به ضرر بیمار است


  • گروه خبری : معاونت غذا و دارو,تازه ترین ها,اخبار روابط عمومی,مقالات
  • کد خبر : 97658
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

نشانی: 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 1437
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 536702
تعداد کاربران بر خط 3