مدیر نظارت بر غذا و فرآورده های خوراکی و آشامیدنی دانشگاه:
میزان بالای اسید چرب ترانس در روغن های مصرفی یکی از عوامل اصلی ابتلاء به بیمار های قلبی ، عروقی و سکته است.
دکتر محمد کاظم زاده مدیر غذای دانشگاه گفت: در تدوین سند ملی ایمنی و سلامت روغن های خوراکی و اصلاح الگوی مصرف که توسط شورای عالی سلامت تصویب گردیده است کاهش اسید چرب ترانس روغن ها و حذف هگزان غیر خوراکی و سلامت روغن های خوراکی از مزرعه و تولید دانه های روغنی تا سفره مدنظر قرار گرفته است.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان، دکتر محمد کاظم زاده مدیر غذای دانشگاه گفت: در تدوین سند ملی ایمنی و سلامت روغن های خوراکی و اصلاح الگوی مصرف که توسط شورای عالی سلامت تصویب گردیده است کاهش اسید چرب ترانس روغن ها و حذف هگزان غیر خوراکی و سلامت روغن های خوراکی از مزرعه و تولید دانه های روغنی تا سفره مدنظر قرار گرفته است.
وی افزود: بر اساس اعلام ریاست محترم سازمان غذا و دارو حد مصرفی روغن پالم در روغن های خوراکی 50درصد بوده است که این میزان در حال حاضر به 30درصد کاهش یافته است.
دکتر کاظم زاده ادامه داد: روغن پالم بدلیل مقاومت در برابر حرارت برای تولید روغن های نیمه جامد خوراکی استفاده می شود و حد مجاز اسید چرب ترانس در روغن های وارداتی حداکثر 2 و در روغن های تولید داخل حداکثر 5
است.
وی گفت:بهبود وضیعت روغن های مصرفی مردم یکی از اولویت های مهم سازمان غذا و دارو است زیرا میزان بالای اسید چرب ترانس در روغن های مصرفی یکی از عوامل اصلی ابتلاء به بیمار های قلبی ، عروقی و سکته است.
مدیر نظارت بر غذا و فرآورده های خوراکی و آشامیدنی دانشگاه افزود: بر اسلام اعلام ریاست محترم سازمان غذا و دارو یکی دیگر از هدف گذاری های وزارت بهداشت کاهش هرچه بیشتر مصرف روغن های اشباع و جامد است که طی سالهای گذشته به حدود نصف کاهش پیدا کرده است اما متاسفانه هنوز در شیرینی پزی ها و رستوران ها مورد استفاده قرار می گیرد.
دکتر کاظم زاده در خاتمه گفت: ارتقاء سطح کیفیت روغن های خوراکی خانوار با در نظر گرفتن "اثرات سوءاسید چرب ترانس و اسیدهای چرب اشباع و کاهش میزان آن "، اصطلاح ترکیب روغن های خوراکی با ایجاد برنامه جامع کاهش سهم واردات روغن پالم و افزایش سهم واردات روغن های آفتابگردان،گلزا،ذرت و انواع روغن های زیتون از اهداف وزارت بهداشت می باشد.
نظر دهید